This is our Time

Ekipa Geodetske tehničke škole već pet godina za redom, pod mentorstvom prof. Solde, sudjeluje u projektu "This is our Time". Radi se o globalnom komunikacijskom projektu koji se održava jednom godišnje  pod pokroviteljstvom UNESCO-a, a cilj mu je omogućiti mladim ljudima da komuniciraju putem Interneta na različite načine i na različite teme. Svake godine upriličuje se završno 24-satno druženje i natjecanje u znanju putem Interneta za vrijeme kojeg ekipa naše škole boravi u informatičkoj učionici puna 24 sata.

Najveći uspjeh Škola je polučila 1999. godine. Tema bila je “Odnos mladost-starost 19-99” povodom godine starijih osoba i desete obljetnice Deklaracije o pravima djeteta. U projektu je sudjelovalo 214 škola iz 64 zemlje, sa svih 5 kontinenata. Od ukupno ponuđenih 11 aktivnosti uključili smo se u četiri. U aktivnosti Game “Unite the Nations” (kvizu znanja) naša škola je postigla prvo mjesto. Za svoji uspjeh Škola je od centrale projekta kao nagradu dobila zidni sat s logotipom projekta i službeno priznanje-diplomu.

Na “This is our Time ‘97” osvojili smo četvrto mjesto (od 73 škole iz 39 zemalja), na “This is our Time ’98” treće (od 152 škole iz 51 zemlje), a na “This is our Time 2000” ponovo četvrto mjesto (od 152 škole iz 51 zemlje).