GLOBE (Global Learning and Opservations to Benefit the Environment – Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša) je globalni međunarodni znanstveno-edukacijski ekološki projekt koji povezuje više od 10 tisuća škola iz više od 100 zemalja u zajedničkom nastojanju upoznavanja i očuvanja globalnog okoliša. U Hrvatskoj je do sad uključeno više od 100 srednjih i osnovnih škola. Naša škola je odigrala časnu ulogu prve hrvatske GLOBE škole.

23. siječnja 1996. su iz naše informatičke učionice, pod mentorstvom prof. Solde, Internetom su poslani prvi podaci iz Hrvatske u zajedničku znanstvenu bazu podataka u NOAA (National Geophysical Data Center, Boulder, Colorado –USA). U ovih pet godina neprekidnog opažanja naoblake i mjerenja minimalne, maksimalne i trenutačne temperature učenici su prikupili i poslali preko  sedam tisuća vrijednih podataka.

Travnja 1996. učenici Geodetske tehničke škole su povodom proslave Dana planeta Zemlje, angažirani u predstavljanju GLOBE projekta u kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela "Intercontinental". Organizatori proslave  bili su Ministarstvo prosvjete i športa i Hrvatsko-američko društvo. Naši učenici su pred okupljenim uzvanicima Internetom poslali naše podatke izmjerene tog dana izravno iz hotelske dvorane.

U proljeće 1996. na traženje GLOBE voditelja jedne finske škole Penti Makinena, uz podršku prof. Solde i profesorice engleskog jezika Damire Zubčić, GLOBE učenici naše škole načinili su, posuđenom kamerom, trominutni videozapis o sebi i svojim aktivnostima i poslali ga u Finsku gdje je prikazan u sklopu završne svečanosti povodom kraja školske godine.

Na poticaj državne koordinatorice GLOBE programa mr. sc. Diane Garašić, školske godine 1996./97., novinarska grupa Geodetske tehničke škole "GEO-PRESS", izdala je prvi poseban broj posvećen GLOBE programu. Ova ideja je kasnije prihvaćena od mnogih hrvatskih GLOBE škola i posebno pohvaljena od američkog vodstva GLOBE programa.

U posljednje četiri godine (počevši od 1998.) održavani su susreti hrvatskih GLOBE škola (Prečko ’98, Opatija ’99, Labin 2000, Šibenik 2001) na kojima je ekipa naše škole u Prečkom i Opatiji osvojila prvo mjesto u natjecanju “GLOBE znanja i vještine” – kategorija srednjih škola. U Opatiji smo osvojili i drugo mjesto za multimedijalnu prezentaciju svojih aktivnosti u sklopu GLOBE projekta.

Svibnja 1998. godine GLOBE tim naše škole išao je na fotosafari koji je organizirao Zagrebački foto kino savez u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje i šport, Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture, GLOBE školama i ZGO gospodarenje otpadom i zaštita okoliša d.o.o. Na tom fotosafariju snimana su zagrebačka jezera i upriličena je izložba fotografija pod nazivom «Zapuštena zagrebačka jezera» u Galeriji ZaTe od 18. do 27. svibnja 1998.

20. travnja 1999. godine GLOBE tim Geodetske tehničke škole aktivno je sudjelovao na obilježavanju Dana planeta Zemlje koje je održano u Tribini grada Zagreba u organizaciji Ministarstva prosvjete i športa, Gradskog ureda za obrazovanje i šport i tvrtke ZGO. Tom prigodom prof. Soldo je predstavio način suradnje našeg GLOBE tima i tvrtke “Komteh” kao našeg sponzora.

Ista ekipa je 1. svibnja 1999. angažirana od strane ZGO-a za anketiranje građana zagrebačkog naselja Zapruđe u sklopu projekta “Primarna reciklaža biootpada”.

Travnja 2000. godine, tijekom centralne proslave Dana planeta Zemlje u gradu Zagrebu na Cvjetnom trgu, GLOBE ekipa naše škole dijelila je ekološke edukativne materijale građanima grada Zagreba. Kao zanimljivost možemo navesti da su učenici komplet materijala udijelili i predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Stipi Mesiću.